Bok

Under åren 2005 till 2007 genomgick jag en svår kris. Den var faslig att genomgå och jag tillbringade alltför mycket tid bland mörka känslor och mörka tankar. Jag ifrågasatte under denna tid allt, även det mest självklara. På vandring genom min själs allra mörkaste rum träffade jag dock på flera oväntade fenomen som i hög grad bidrog till min utveckling som person. Hela processen dokumenterade jag i min första och hittills enda roman som jag gav ut på eget förlag under pseudonymen B M Sendlinger.

Efteråt har jag läst boken flera gånger och försökt förstå den. En stor hjälp i detta har jag haft i Carl Gustav Jungs litteratur och teoribildning kring framförallt individuationsprocessen, den psykologiska alkemin, och arketyperna, samt i Sergej Bulgakovs framställningar om ’Sofia’, och motvarigheterna inom judendomen och islam, Shekhinah respektive Sakinah. En reflektion jag kan göra på basis av mina egna upplevelser är att jag ser en sanning i bibelcitatet Jesaja 9:2 ”Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus; ja, över dem som bo i dödsskuggans land skall ett ljus skina klart.”

För er som själv genomgår en kris, eller är intresserade av att läsa om en sådan inifrån, rekommenderar jag varmt min bok. Finns att köpa på Bokus, Adlibris, eller från förlaget direkt.

https://www.bokus.com/bok/9789189370678/en-sjalavandring/

https://www.adlibris.com/se/bok/en-sjalavandring-9789189370678

https://shop.books-on-demand.com/lyrik/en-sjalavandring/